tiistai 25. elokuuta 2015

Kymmenen oppia pojalta äidille

 

Uskomatonta mutta totta! Meidän pieni V on tänään jo vuoden ja viiden kuukauden ikäinen. Tuohon aikaan on mahtunut ihan suunnaton määrä leikkiä, itkua, naurua, raivoa, hellyyttä, väsymystä, energiaa ja ihan korvaamattomia hetkiä V:n kanssa. V on oppinut meiltä vanhemmilta ja maailmalta jo paljon, mutta ihan yhtä lailla V on opettanut meitä vanhempia. Tänään meidän yhteistä matkaa muistellessani päädyin listaamaan kymmenen keskeisintä oppia tuolta pieneltä pojalta äidilleen.

1. Äiti muista aina suunnitella seuraava päivä ja sen ohjelma etukäteen. Muuten et saa aikaiseksi kanssani mitään.
Ja kun suunnitelmasi on valmis, voit suoraa karsia tuosta listasta puolet. Et millään ehdi tehdä kaikkea suunnittelemaasi, sillä minulla on sinulle luvassa paljon yllätysohjelmaa pitkin päivää.

2. Muista pitää huolta myös itsestäsi, sillä muuten et pysy vauhdissani millään.

3. Minulle ei kannata ostaa valtavaa määrää erilaisia leluja, sillä valikoin todennäköisesti leluista kuitenkin vain muutaman suosikin, joilla jaksankin sitten kyllä leikkiä päivästä toiseen. Loput leluista jäävät pölyttymään lelulaatikkoon. Lisäksi suurimman osan ajasta leikin kuitenkin joko puhelimellasi, kattilankansilla, imurilla, mopilla, tai vaikkapa avainnipullasi.

4. Minun kanssani kannattaa leikkiä ja puuhastella paljon päivän aikana. Muuten tämä minun suunnaton energiamääräni pitää minut hereillä vaikka vuorokauden ympäri.
(no ei kai nyt sentään, muttä välillä se siltä kyllä tuntuu)


5. Pyydä apua silloin kun sitä kanssani tarvitset, äläkä turhaa jää yksin, kun sinua väsyttää. Ihanat ja rakastavat isovanhempani, ja kaikki sinun kullan arvoiset ystäväsi ovat kyllä tukenasi.

6. Anna minun viettää kahdenkeskistä aikaa myös isin kanssa, sillä hänkin on minulle ihan valtavan tärkeä ja rakas ihminen, jota itsekin ikävöin kovasti, kun hän joutuu olemaan töiden vuoksi poissa kotoa. 
Ja meillä on tosi kivaa aina, kun leikimme kahdestaan ulkona, tai huoneessani legoilla.7. On ihan suotavaa ja sallittua varata minulle myös kaupan pilttisoseita kaappiin siltä varalta, että omat pöperösi eivät minulle maistu.  
Pakkohan minun on kuitenkin syödä.

8. Muista pitää minua silmällä ihan koko ajan, sillä koskaan et voi tietää, mitä opin seuraavaksi. 
Saatan huomaamattasi saada ajatuksen vaikkapa seisoa keinutuolissa, tai kiivetä ruokapöydälle.9. Opettele elämään hetkessä, sillä pian huomaat, kuinka paljon olen taas kasvanut. 
Et voi matkata ajassa enää taaksepäin vauva-aikaani, etkä tulevaisuudessa enää saa juuri tätä hetkeä kanssani takaisin. Nauti taaperoajastani NYT!

10. En osaa vielä äiti puhua muutamaa hassua sanaa enempää, mutta voit silti tuntea ja olla varma siitä, että minä rakastan sinua ihan yli kaiken tässä maailmassa!<3 
Olet minulle ihan yhtä tärkeä, kuin minäkin olen sinulle äiti.

Lämmintä elokuista päivää sinulle
-Laura

6 kommenttia:

 1. Ihana teksti! Meillä on ikävä teitä!<3

  M & hauva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja ihanat rakkaat te!<3 Meilläkin on jo kova ikävä teitä! P.S. Se sun tuoma ihan liian hyvä kinuski loppuu pian. :D

   Poista
 2. Oi, niin ihana teksti kyllä! <3 Pitäis kyllä taas ehtiä nähdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Niin kyllä pitäisi. Otetaanko tavotteeksi, että ainakin kerran syksyn aikana nähdään? :)

   Poista
 3. Oi, miten kiva postaus! :) Päädyin Mistä on pienet pojat tehty -blogin kautta kurkkimaan blogiasi ja täytyy tulla ajan kanssa lukemaan enemmän. Minulla on hyvin samanikäiset kaksostytöt kuin poikasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula! Kiitos mukavasta viestistäsi. Kiva, että viihdyit visiitillä blogissani, ja tervetuloa toki lukemaan enemmänkin. :) Vierailin myös blogissasi, ja varmasti palailen lueskelemaan postauksiasi uudelleen. :) On niin mukava lueskella, kuinka muilla äideillä menee samanikäisten lapsukaisten kanssa.

   Poista