maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kamala ikävä ja tapettikriisi

Tänä keväänä suoritan Jyväskylässä 3. opetusharjoitteluani. Mieheni pitää nyt isäkuukautta, ja on pojan kanssa kotona, kunnes harjoitteluni etenee täällä loppusuoralle. Kotipaikkakunnan ja Jyväskylän väliin jää reilut 200km, joten jokainen tätäkin postausta lukeva äiti voi vain kuvitella, kuinka suunnaton ikävä minulla täälä on pientä ja sitä isompaakin miestä!! :(

Itku nyt ei kuitenkaan auta, sillä pakko tämä harjoittelu on hoitaa pois alta, jos haluan joskus valmistua. Siksi olenkin koettanut pitää itseäni täällä kiireisenä. Vaikka opinnoissa täällä riittääkin tekemistä, jää vuorokaudessa vielä muutamia tunteja käytettäväksi joko murehtimiseen, tai johonkin muuhun. Päätinkin projisoida tämän suunnattoman ikävän huomattavasti pienempään, mutta ah siltikin niin rasittavaan tapettikriisiin!

Vieläkään en ole osannut päättää, millaiset seinät kotiamme tulevat koristamaan? Olen koonnut tähän joitakin ihailemiani tapettivaihtoehtoja, ja olisin kiitollinen, jos kommentoisit, mitkä näistä ovat omia suosikkejasi.

Makuuhuoneeseen olen ajatellut sinertävää värimaailmaa. En tahdo makuuhuoneen olevan sävyltään ja tunnelmaltaan tumma ja lämmin, vaan ennemmin raikas ja viileä. Ainakin yhtä seinää saisi hallita tällainen voimakkaampi tapetti.
 
1. Majvillan Apple Garden-tapetti
2. Marimekko - illalla - Maija Isola
Vierashuoneeseen olen haaveillut saavani seinällisen "Kiurujen yötä". Tämä Birger Kaipiaisen kuosi on ollut yksi suosikeistani jo pidempään, mutta mikä sävy käy parhaiten työ- ja vierashuoneeseen? Tumma, vai tämä vaaleampi sininen?

3, Birger Kaipiainen-Kiurujen yö


Myös lastenhuoneen tapetti tuottaa päänvaivaa. Valitakko seinälle lohikäärmeitä, koivuissa kipuavia oravia, vaiko sittenkin muita metsän eläimiä? Toisaalta tykkäisin itse taiteilla jonkun kuvan pojan seinälle.

4, Majvillan mallisto - Drakhimlen kuosi

5. Tämä tapetti värisilmän Lilleby-mallistosta
 Tässä muutamia pohtimiani vaihtoehtoja. Huomenna jos ehdin, kirjoittelen vähän lisää kuulumisia täältä Jyväskylän suunnalta. Tein tänään nimittäin pieniä löytöjä kotiinviemisiksi pikkuiselleni. :)

Hyvää viikkoa sinulle
-Väinölän Laura

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä loppuharkkaan! :) Tuo Majvillan tapetti on aivan ihana! <3 Jos olisin siihen jossakin törmännyt, niin saattaisi olla tällä hetkellä myös meidän makuuhuoneen seinällä. ;) Tuota Lillebytä meiltä löytyykin ja on kyllä tosi kiva! Tosin niin on nuo muutkin tapettivaihtoehdot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Tsemppiä tässä tarvitaankin. :D Tykkään myös ihan tosi paljon tosta Majvillan tapetista!<3 Vahvasti epäilen, että se kyllä löytää tiensä mein seinälle. :) Tuon Lillebyn bongasinkin alunperin sun kuvista. Se olisi kyllä tosi suloinen vaihtoehto myös poitsun seinälle<3 Kiitos mielipiteestä! Auttaa valinnassa paljon. :)

   Poista
 2. Kivoja tapetteja! Kiurujen yöstä haaveilen meillekin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekkin Katariina. :) Kiurujen yö on kyllä todella vahva ehdokas meidän uuteen makkariin. Lupaan laitella tänne kuvaa siitä, kuinka kivalta se seinällä näyttääkään, kunhan vain ensin päästään väristä sopimukseen. Mistä väristä teillä pidetään? :)

   Poista